Alpit

Alpit

maanantai 4. toukokuuta 2015

Vappujuoksuja ja vähän muutakin.

Nyt on ollut hetken vauhti päällä niin juoksun kuin Tawastia Trail Clubin  kanssa. Saatiin vihdoinkin valmiiksi seuran logo. Tekijä löytyikin omasta porukasta ja se tekee logosta entistä rakkaamman. Paidat on suunnitteilla ja jo melkein valmis mallikin saatu suunniteltua. Lisäksi Clubiin on liittynyt hurjan paljon porukkaa. Toinen polkujuoksun ABC keräsi kivasti osallistuneita. Käytiin kääntymässä Palvaanlinnalla ja reitin pitkospuut herättivät hilpeyttä.







Juoksua kolmena viikkona on tullut keskimäärin 60 - 70 km/viikko. Nyt on aika alkaa vähän kevennellä. Vappuaattona käytiin Wanajan juoksuklubin kanssa juoksemassa noin 13 kilsaa Aulangon ympäristössä. Klubin perustajalla oli päässä peruukki ja Elvislasit teeman mukaan. Itse unohdin laittaa vappukrääsää päälle. Vapusta huolimatta porukkaa oli ennätysmäärä juoksemassa ja päästiin Hämeen Sanomiin pienen jutun ja kuvan merkeissä.

Vappupäivänä päätettiin perheen kanssa lähteä saunomaan ja grillaamaan mökille. Monesti on tehnyt mieli juosta mökille tai sieltä pois. Olin tutkinut karttaa ja todennut, että metsän kautta sinne pääsee. Nyt tulikin tilaisuus juosta mökille, joten ruokaa ja juomaa mukaan ja matkaan. Reitti kulki ensimmäiset 9 km tuttua Ilvesreittiä Katiskoskelle. Sieltä loppumatkasta noin 7 km oli uutta maastoa. Reitille osui umpimetsää ja muutama hieno koski mm Lanakoski. Matka oli hauska seikkailu ja yllättävän raskas. Perhe ajoi autolla ohi viimeisen kilometrin kohdalla.




Sunnuntaina koitti pitkään odotettu päivä kun Tawastia Trail Clubin kanssa juostiin Ahveniston harjulla non stop. Olin suunnitellut 4 kilometrin lenkin suht rankassa maastossa. Tarkoitus oli jokaisen osallistujan juosta haluamansa määrä kierroksia ja omaan tahtiin. Aikaa oli 8 tuntia. Kaiken kaikkiaan 21 juoksijaa kiersi reittiä päivän aikana. Hienoja suorituksia nähtiin useita, kun porukka tsemppasi toisiaan kiertämään kierroksia toistensa perään. Nousua yhdelle kierrokselle tuli noin 160 - 170 m eli jo puolimaratonin matkalla nousua kertyi n 1000 m. Moni juoksi pisimmän polkujuoksun mitä koskaan olivat juosseet ja siinä maastossa se oli kyllä huippusuoritus. Itselle riitti 9 kierrosta. Hurjin kaksikko juoksi kierroksia 11 eli 44 kilometriä, jossa nousua noin 1800 metriä. Tästä tapahtumasta tuli perinne heti kättelyssä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti