Alpit

Alpit

maanantai 23. helmikuuta 2015

Luomulatua.

Lauantaiaamuna startattiin hiihtoloma lähtemällä Kuusamoon. Matka tänne kolmen tenavan kanssa toi omat haasteensa ja aikaa meni reilusti enemmän kuin mitä oli suunniteltu. Oulussa oltiin vasta seitsemän pintaa ja siitä oli matkaa vielä yli 200 km perille. Päätettiin jäädä siis Ouluun yöksi. Aamulla matka jatkui mökille. Mökki sijaitsee noin 20 km Kuusamon keskustasta itään ja on kyllä melkoisessa korvessa ja se on hyvä. Illalla tytöt valahti valkoisiksi kun metsästä alkoi kuulua ulvontaa. Olisin varmaan itsekin juossut mökkiin jos en olisi tiennyt, että järven toisella puolella on vetokoiratarha.
Ensimmäisenä iltana lähdin sukset jalassa tutustumaan ympäristöön. Mökin vuokraaja oli luvannut ajaa ladun jäälle ja lähimetsän. Joo olihan se ajettu, mutta päivällä oli pyryttänyt lunta ja latu näkyi aavistuksena  lumen pinnassa. No ei se menoa estänyt, hidasti vaan vähän. Metsässä oli moottorikelkan jälkiä ja niitä pitkin pystyi ihan hyvin hiihtämään.
Neljä kilometriä vaan ehdin edetä ja sitten alkoi tulla niin pimeä, että oli pakko palata mökille. Onpa luksusta kun pääsee hiihtämään suoraan mökin pihaan ja siitä istumaan saunan lämpöön.
Aamulla lähdin hämärän turvin samoja jälkiä hiihtämään metsään. Etenin vähän pidemmälle ja tulin kohtaan jossa joku oli juuri hiihtänyt laatuun tuoreet jäljet. Meni muutama sekunti kun tajusin, että oon hiihtänyt ympyrän umpeen ja hiihdän itse tekemääni latua. Voi mikä pettymys. Olis nyt lähistöllä voinut asua joku muukin hiihtäjä, jonka tekemää reittiä olisin päässyt hiihtämään. No pääasia, että hiihto onnistuu. Etelässä vois olla vähän kurjempi hiihtosää.  Tänään iltalenkillä yritän löytää uutta "baanaa" ja hiihtää vähän pidempään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti